نظامی‌سازی خلیج فارس به یکی از مباحث کلیدی در سیاست‌های بین‌المللی تبدیل شده است. برخی قدرت‌های فرا منطقه‌ای به‌دنبال تأمین منافع خود هستند و در تلاش‌اند تا این منطقه را به کانون بحران و درگیری تبدیل کنند. عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در کنفرانس تاریخ روابط خارجی ایران، نسبت به این خطرات ابراز نگرانی کرد و گفت: “سیاست خصمانه حذف جمهوری اسلامی از ترتیبات منطقه‌ای” و تشدید فشارهای اقتصادی بخشی از برنامه‌های ایالات متحده علیه ایران است.

فشارهای اقتصادی و نظامی

قدرت‌های فرامنطقه‌ای، به‌ویژه ایالات متحده، به‌دنبال افزایش فشار بر جمهوری اسلامی هستند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در بازگشت به کاخ سفید، به سه وزارتخانه کلیدی مأموریت داد تا فشار حداکثری علیه ایران را افزایش دهند. وی همچنین با صراحت اعلام کرده که گزینه «بمباران» تأسیسات اتمی جمهوری اسلامی در صورت عدم توافق وجود دارد. در همین راستا، عبدالرحیم موسوی، فرمانده ارتش جمهوری اسلامی، اعلام کرد که ارتش خود را برای هرگونه اقدام آماده کرده است و به‌دنبال اجرای فرمان رهبری است.

سیاست‌های نفتی و ائتلاف‌های دریایی

سیاست «فشار حداکثری» آمریکا، به‌ویژه در زمینه کاهش صادرات نفت ایران، نیازمند نظارت و ممانعت از این صادرات است. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در سفر اخیر خود به منطقه با مقامات اسرائیلی دیدار کرده و اشاره کرد که با حمایت ترامپ، کار جمهوری اسلامی را یکسره خواهند کرد. این دسیسه‌ها و همکاری‌های بین‌المللی به‌ویژه در زمینه نفتکش‌ها، می‌تواند خطرات بیشتری برای ثبات منطقه ایجاد کند.

راهکارهای ایران و چالش‌های پیش رو

جمهوری اسلامی همچنین برای مقابله با این تهدیدات، راهکارهایی از جمله تغییر مسیرهای دریایی و انتقال نفت به‌صورت کشتی به کشتی را مد نظر دارد. با این حال، با توجه به فناوری‌های پیشرفته اطلاعاتی و نظامی که آمریکا و اسرائیل در اختیار دارند، احتمال موفقیت این اقدامات به شدت پایین است. به‌علاوه، ائتلاف‌های دریایی که از سوی ایالات متحده تشکیل شده، می‌تواند به تشدید این تنش‌ها و بی‌ثباتی در خلیج فارس منجر شود.

Exit mobile version